Συστήματα Ασφαλείας

Ασφάλεια, τεχνητή νοημοσύνη και απόδοση της επένδυσης.

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια έχει ένα συναρπαστικό μέλλον. Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια που βασίζεται στην AI είναι σχετικά πρόσφατη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη των ΗΠΑ και της Ευρώπης που εξέτασε τα ποσοστά ανίχνευσης και πρόληψης της ασφάλειας του AI χρησιμοποιώντας το λογισμικό αφαλέιας sans AI, έναντι των κλασσικών συστημάτων ασφαλείας, φαίνεται ότι η ασφάλεια θα περάσει πλέον στην τεχνητή νοημοσύνη.

Περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν περισσότερες παραβιάσεις εξαιτίας εργαλείων που λειτουργούσαν με AI. Σε περίπου 80% των ζητημάτων, το AI ήταν ταχύτερο από τις τακτικές ομάδες ασφαλείας, στον εντοπισμό απειλών (cyberattacks).

Εκτός από τη σημαντική αύξηση της ανίχνευσης και της πρόληψης, η μελέτη υποδεικνύει ότι οι ομάδες χρησιμοποιούν το AI ως συμπλήρωμα της σοφίας και της ικανότητάς τους, αλλά επίσης στηρίζουν την AI για να δώσουν στην ομάδα τους ένα νέο ξεκίνημα. Ο Daniel Doimo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cylance, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε: “Τα στελέχη που ήταν τα πρώτα που έκαναν το ‘άλμα της πίστης’ στο AI ήταν τα πρώτα που ξεκίνησαν να βιώνουν τις ανταμοιβές, ιδιαίτερα στην πρόληψη των cyberattacks. Στο επόμενο έτος, περιμένω να επιταχυνθεί αυτή η τάση.”

Περίπου το 65% των επικεφαλής ασφαλείας δήλωσε ότι αναμένεται να φτάσει στο ROI (Return of Investment – επιστροφή/απόδοση της επένδυσης) εντός δύο ετών. Για τους οπαδούς, οκτώ στους δέκα, είναι σίγουροι ότι τα συμβούλια τους και το C-suite θα αποφασίσουν να δοθεί προτεραιότητα στην υιοθέτηση του AI.

Η απόδοση της επένδυσης (ROI) προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι η AI είναι παράλληλα και μια τεχνολογία αυτοματισμού, απελευθερώνοντας τις ομάδες να εργάζονται σε άλλα έργα. Επίσης, εξοικονομώντας πόρους αντιμετώπισης προβλημάτων θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος τους.

Ο στόχος της AI τρίτης γενεάς στην ασφάλεια, είναι να παράσχει έναν τρόπο πρόληψης της λειτουργίας στην περίμετρο της ασφάλειας ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να προστατεύσουν τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν στα συστήματα δικτύου εντός της περιμέτρου τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο