Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Windows 7 / Windows 8 : Τέλος στις ενημερώσεις των λογισμικών

Το 2020 η Microsoft είχε ανακοινώσει το τέλος των Windows 7 και οι μόνοι που λάμβαναν ενημερώσεις ήταν όσοι είχαν πληρώσει για επιπλέον τρία χρόνια σε ενημερώσεις ασφαλείας.

Με εκ νέου ανακοίνωση η εταιρία, ενημερώνει τους κατόχους Windows 7 και 8.1 ότι στης 10 Ιανουαρίου 2023 θα σταματήσει τη διάθεση αναβαθμίσεων ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη των λογισμικών.

Μαζί σταματάει η υποστήριξη για το WebView2 που χρησιμοποιούν οι developers για να μεταφέρουν το web περιεχόμενο στις εφαρμογές τους. Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η τελευταία έκδοση του Microsoft Edge (109) η οποία θα υποστηρίζει αυτά τα λογισμικά. Επίσης, ο Chrome θα σταματήσει την υποστήριξη στις 7 Φεβρουαρίου. Οι browsers θα λειτουργούν στα εκάστοτε λογισμικά, αλλά κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας ή νέα χαρακτηριστικά δεν θα είναι διαθέσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 υπολογίστηκε ότι υπήρχαν ακόμα 100 εκατομμύρια χρήστες Windows 7. Έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των συσκευών που τρέχουν λογισμικό της Microsoft είναι σε Windows XP, 7 και 8.1.

Η εταιρία προτρέπει τους κατόχους Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν τα Windows 10 ή 11. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν, προτείνει να αντικαταστήσετε της συσκευή σας με μία νεότερη για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

Skip to content